RAŠTO DARBAS. KO JAM REIKIA? I ŽINGSNIS

 




Rašto darbų atlikimas yra sudėtinga, atsakinga ir daug žinių reikalaujanti veikla, todėl tam, kad rašto darbas būtų kokybiškas, privaloma nuosekliai laikytis rašto darbų atlikimo schemos arba tiksliau, tam tikrų etapų, kuriais reikalinga vadovautis rengiant bet kokio pobūdžio rašto darbą. 

Šiame, pirmajame Profdarbai rekomenduoja įraše, aptarsime pagrindinį žingsnį, nuo kurio būtina pradėti bet kokio pobūdžio rašto darbą, o tolimesniuose įrašuose susipažinsi su nuosekliais sekančiais etapais, kuriuos privaloma atlikti, siekiant kokybiško rezultato. Taigi, pirmasis žingsnis: Suvokimas.

Suvokimas, tai yra aiškus temos nagrinėjamų klausimų vizualizavimas, ir supratimas kas yra šios temos problema, kokia idėja nagrinėjama ir koks jos tikslas bei uždaviniai. Būtent čia ir atsiranda papildomų užduočių ir darbų - tam, kad tiksliai suvoktum pastaruosius aspektus, privaloma turėti bazinį pagrindą, kuris formuojasi skaitant teminę literatūrą ir šaltinius, todėl suvokimas=skaitymui ir švietimuisi. Kai įgyjama pakankamai žinių ir suvokimo, analizuojama tema, galima drąsiai žengti į antrąjį etapą rašant rašto darbą. Koks jis? Sužinosi jau sekančiame įraše.

Pagarbiai,

Profdarbai 

www.profdarbai.lt



Komentarai